Biasi

-gázszervíz


Finta Károly
 
 

Bemutatkozás

Szolgáltatások

Beüzemelés

Garanciális javítás

Javítás, felülvizsgálat

Szervíz

Készülékek

Partnerek

Gyakori kérdések

Kapcsolat

Rólam


Tanulmányi eredményeimnek köszönhetően, az iskola ajánlásával, a Fővárosi Gázműveknél sikerült, mint pályakezdő elhelyezkednem. 1995-től egyéni vállalkozóként folytatom szakmai tevékenységemet.
bõvebben

Gyakori kérdések


Mire kell figyelnem a régi Biasi készülékem lecserélése esetén?
Az újonnan érvénybe lépett Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat alapján ma már nyílt égésterű készülék cseréje hasonló rendszerűre, csak abban az esetben lehetséges, amennyiben ...
bõvebben
   

Gyakori kérdések
Mire kell figyelnem a régi Biasi készülékem lecserélése esetén?

Az újonnan érvénybe lépett Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat alapján ma már nyílt égésterű készülék cseréje hasonló rendszerűre, csak abban az esetben lehetséges, amennyiben az új készülék légellátása a szabályzatnak megfelelően van kialakítva /pl. Aereco, Air-Tonic/. Készülék csere esetén, még a berendezés megvásárlása előtt, érdemes a területileg illetékes kéményseprő hatósággal egyeztetni az esetleges plusz légbevezetők méretezésével és elhelyezésével kapcsolatosan, hiszen az új gázkészülék hivatalos üzembe helyezéséhez az ő szakvéleményük elengedhetetlen.

A rossz hír az, hogy ezeknek az oxigén bevezető elemeknek beépítésével, (ha a készülék elhelyezésének helyisége például fürdőszoba) mivel gyakorlatilag külsőfali légbevezetésről beszélünk, a fürdőszoba hőmérséklete a külső hőmérséklettől is fog függeni. Nyilvánvaló tehát, hogy a legideálisabb a zárt rendszerű (turbós) készülék felszerelése ilyen esetben, amely független a helyiség légterétől, és ezért nincs szükség légbevezetők alkalmazására.

Újabb rossz hír, hogy ezen készülékek telepítése magába hordozza a kémény átalakításának szükségességét, amely komoly anyagi vonzattal járhat.
Cserében családunkat 100%-os biztonságban tudhatjuk, hiszen szénmonoxid mérgezés esélye a nullára redukálódik. További jó pont a turbós készülékek javára, hogy hatásfokuk 5-6%-kal jobb (kondenzációs kazánok esetében még kedvezőbb), illetve környezetvédelmi szempontokból is előnyösebb.


A Gáz csatlakozó vezetékek és fogyasztói berendezések létesítési és üzemeltetési műszaki – biztonsági szabályzata!
Miért lehet egyre gyakrabban hallani a médiában füstgázmérgezéses balesetekről?

Ennek oka többrétű:
- energia gazdaságossági szempontok alapján az emberek többsége lakásának, házának nyílászáró elemeit fokozottan légzáró műanyag szerkezetűre cseréltette, így a lakások természetes légcseréje gyakorlatilag megszűnt.
- ezzel párhuzamosan napjaink konyhai páraelszívó berendezéseinek teljesítménye megnőtt, ami működés közben a nyílászárók tökéletes szigetelésének köszönhetően, a lakások légterében, képes légáramlás technikai anomáliát okozni, amely gyakorlatilag visszafordíthatja a kéményből az égésterméket.
- a gázkészülékek elhanyagolt állapota szintén jellemző ok. Általános tapasztalatom sajnos az, hogy az üzemeltetők jelentős százaléka, nem fordít kellő figyelmet a legalább évenkénti, egyszeri karbantartásra. Nem akarok senkit ijesztgetni, de sok esetben találkoztam olyan berendezéssel, amelynek működése már életveszélyessé vált és csupán a vak szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.
- érdemes megemlíteni a szénmonoxid riasztó készülékek hiányát, ami minden nyílt égésterű gázkészüléket használó háztartásban alap felszerelés kellene, hogy legyen. Igaz ugyan, hogy a készülékgyártók a ’90¬¬-es évek második felétől füstgáz visszaáramlás érzékelővel ellátott modellekkel jelentek meg a piacon, de ne legyenek illúzióink a 100%-os biztonságról. Ezek a reteszelők csak akkor lépnek működésbe, ha a visszaáramló égéstermék útjába elhelyezett érzékelő 75C ° fölé melegszik. Vagyis a füstgáz hőmérsékletére reagál. De mi történik, ha a hideg kémény vagy a már korábban említett légáramlás technikai probléma lehűti az égésterméket? Ne kockáztasson! Vásároljon egy Jó minőségű CO riasztót, ami valóban a levegőben lévő CO jelenlétre figyelmeztet.
 
 
Kulcsszavak: Biasi szervíz, gázszervíz, gázkészülék, gázszerelő, biasi szervíz, szerelõ, szervíz, Biasi szerelő, gáz Finta Károly gázkészülék szerelõ

Tel.: +36 30 971 2771